Produkty sypkie
Produkt | Łyżeczka (g) | Łyżka (g) | Szklanka (g) |
mąka pszenna typ 550 | 3 | 10 | 170 |
mąka chlebowa typ 750 | 3 | 9 | 150 |
mąka razowa typ 2000 | 3 | 10 | 145 |
mąka żytnia chlebowa typ 720 | 3 | 9 | 145 |
mąka żytnia razowa typ 2000 | 3 | 8 | 120 |
mąka orkiszowa razowa typ 2000 | 3 | 9 | 150 |
mąka ziemniaczana | 4 | 12 | 200 |
cukier | 5 | 14 | 240 |
cukier puder | 4 | 12 | 170 |
otręby pszenne | 3 | 10 | 105 |
mak suchy | 3 | 10 | 160 |
kakao gorzkie | 3 | 8 | 113 |
wiórki kokosowe | 4 | 8 | 115 |
kasza manna | 4 | 12 | 190 |
bułka tarta | 5 | 8 | 145 |
ryż suchy | 3 | 14 | 225 |
sól | 7 | 19 | 250 |
żelatyna | 3 | 10 | 320 |
proszek do pieczenia | 3 | 10 | 150 |
cukier waniliowy | 4 | 11 | 180 |
mleko w proszku | 4 | 8 | 120 |
kawa mielona | 3 | 9 | 133 |
migdały mielone | --- | 6 | 110 |
orzechy mielone | --- | 8 | 130 |